По време на посещение в Киев министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте призова

...
По време на посещение в Киев министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте призова
Коментари Харесай

От Украйна Марк Рюте поиска справедливост за жертвите от сваления полет MH17

По време на посещаване в Киев министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте призова за диалог с Русия, за да се разсее рецесията, и удостовери решимостта си да осигури справедливост за фамилиите на жертвите на сваления над Източна Украйна аероплан през 2014 г. Това съобщи Ройтерс.

Рюте е следващият водач - по образеца на английския и полския министър председател - който посещава Киев в символ на взаимност, след като Русия разположи десетки хиляди бойци покрай границата на Украйна, с което разтревожи Запада.

Кризата в Украйна се следи от близко в Нидерландия, където прокурори желаеха осъждането на четирима мъже, упрекнати в ликвидиране заради свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines през 2014 година

Прокурорите настояват, че всички обвинени са помогнали за доставката на ракетна система, която подкрепяните от Русия сепаратисти са употребявали за изстрелване на ракета по самолета. Всички 298 души на борда - най-вече нидерландски жители - починаха.

" Приоритетите на Нидерландия са установяване на истината за случилото се, реализиране на правдивост и заблуждение под отговорност на отговорните. Това не е елементарен развой, само че отводът не е вид ", съобщи Рюте на взаимна конференция с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Нидерландското държавно управление счита Русия за виновна по случая. Москва, която поддържа сепаратистите в Източна Украйна във войната им със силите на Киев, отхвърля да е забъркана.

В коментар за актуалната рецесия Рюте съобщи: " С президента Зеленски се съгласихме, че в този момент би трябвало да се положат всички старания за деескалация на рисковата обстановка, в която се намираме. И аз имам вяра, че единственият път към решение е чрез дипломация и разговор. "

По-нататъшна съветска експанзия против Украйна ще предизвика  " стабилен " пакет от западни наказания, заяви Рюте и добави, че Нидерландия е предложила помощ на Киев за отбиване на хакерски атаки.

Зеленски пък заяви, че двете страни са договорили взаимна стратегия за изграждане на 48 лечебни заведения и рехабилитационни центрове за украинските въоръжени сили и ветерани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР